Om rittet

Rittet går i en terrengløype med mye variasjon, en del stigning og middels vanskelighetsgrad. Kort sagt inneholder den stort sett den type partier man referer til som «terrengpartiene» på ritt som Vestmarksrittet, Montebellorittet og Farrisrunden, men med minimalt innslag av grusveistrekninger.

Maraton i rundbane

Det unike med Neptunrittet er at det er et maratonritt som går i runder rundt en løype rundt Svelvik. Det betyr at rittet er publikumsvennlig, samtidig som vi klarer å lage flere distanser, tilpasset flere klasser. Det er dermed i større grad tilrettelagt som et «ritt for alle» enn andre point-to-point maratonritt. Se reportasje fra rittet 2013 på denne linken:

https://drive.google.com/file/d/0B4onjUnH2OuqSWlCb1FZSE5RREk/edit?usp=sharing

Forenklet løypebeskrivelse

hellumbakken

Løypa starter i Svelvik sentrum, i Storgata. Deretter bærer det på grusvei opp til Hellum (se bilde). Her er første spurtpris. Deretter bærer det inn i skogen og man får en veldig variert meny av stier og rufsete skogsveier, med en god blanding kneiker og utfor. Det blir morsom terrengsykling lenge, inntil man kommer ut av skogen og setter ned mot byen igjen. Rett før byen, har vi lurt inn et lite terrengparti med serpentinsvinger, ned en skråning i skogsterreng.

Kort sagt, mye variasjon, litt hektisk og veldig moro.

 

Om Svelvikbrannbil

Svelvik ble egen kommune med ladesteds rettigheter ved lov av 19. august 1845. Det hadde da i over 200 år vært to strandsteder, med Svelvik i nord og Strømmen i sør. Svelvikstrømmen skapte store vanskeligheter for skipsfarten i eldre tid, og båtene måtte ha hjelp og oppsyn av folk som bodde i nærheten.

Les mer om Svelviks historie på Svelvik Museum sine nettsider.

Museumet ligger 50 meter unna start/mål og holder åpent fra 11-15 på ritt-dagen! Ta en tur innom da vel??

Link : Til Svelvik Museum

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s